Pups

Hieronder alles over Donja's nestje:

Onze Donja is gedekt op 25 en 26 maart 2019 door een geweldige reu genaamd Eibe fan 't Roaske (Bucky)op 24 april krijgt ze een echo om te kijken of ze zwanger is.
Ze zal dan 27 mei zijn uitgeteld.

Donja en Buck

Donja en Bucky zijn beide:

  • HD a (vrij)
  • ED 0 (vrij)
  • Fokgeschikt bevonden door de BVN in 2017
  • Ectropion vrij
  • Entropion vrij
  • DNA geregistreerd.
  • In het bezit van een mooie Nederlandse FCI stamboom.
Bucky en Donja

Beide honden ,zowel Donja als Bucky hebben een super vriendelijk en lief karakter.

24-04-2019
We zijn zojuist bij de dierenarts geweest met Donja, daar heeft ze een echo gehad, en ze is inderdaad zwanger. Donja is 27 mei uitgeteld.
We houden u op deze site op de hoogte van de zwangerschap, de bevalling enzovoort. 
De pups zullen worden geboren en opgroeien in de woonkamer, worden mede daardoor goed gesocialiseerd, zijn dan in bezit van een prachtige Nederlandse stamboom,diverse malen ontwormd , gechipt  door de Raad van Beheer, inge-ent incl dierenpaspoort en in het bezit van een persoonlijk DNA profiel ,een koopovereenkomst ,puppypakket en nazorg. U kunt ons altijd bellen of appen met vragen.
echoDonja

30-04-2019:
werkist
Terwijl wij al druk bezig zijn om een gedeelte van de woonkamer leeg te maken, een zeiltje neerleggen om het laminaat netjes te houden ,de werpkist vast neergezet zodat Donja daar aan kan wennen, maakt Donja zich helemaal niet druk, die was lekker aan het relaxen op de veranda : 
relaxdonja

17-05-2019
Vandaag bij de dierenarts geweest om een rongtenfoto te maken zodat we weten hoeveel pups er geboren gaan worden. Volgens de dierenarts is het moeilijk te tellen omdat Donja wat gasvorming in haar ingewanden heeft, maar ze denkt in ieder geval 7 pups geteld te hebben. Blijft dus afwachten nog.
Volgende week dinsdag al is ze uitgeteld, alles is ondertussen voorbereid hier, dus nog spannende dagen nu.
We hebben overlegd met andere fokkers en onze dierenarts en besloten dat een natuurlijke bevalling het beste is dus dat gaan we proberen. De dierenarts is daarvan op de hoogte,gaat het onverwachts toch niet goed,dan zijn we zo in de kliniek. 
rongten
r2

18 -05-2019:
9 dagen nog tot uitgerekende datum, ze is ondertussen aardig gegroeid, ze is al best een grote forse bullmastiff teef, maar nu weegt ze maar liefst 74,2 kg.
laatsteloodjes

27-05-2019

Mijn vrouw slaapt al een paar nachten beneden zodat ze het direct merkt als Donja begint maar die ligt nog lekker buiten in het zonnetje bij de achterdeur. Niets wijst er nog op dat de bevalling aanstaande is. Ondertussen is dit gerekend vanaf de eerste dekking de 64ste dag. Wachten duurt lang als je zo nieuwsgierig bent.

28-05-2019
Onze Donja is vanavond bevallen. Het ging best goed ,ze heeft alles zelf gedaan.
Ongelofelijk hoe een hond bij haar eerste nestje blijkbaar precies weet wat ze moet doen. Daar zijn we echt van onder de indruk. 
Donja is nu we dit schrijven ,een dag later een supertrotse moeder, ze is niet bij de pups weg te krijgen, even snel naar buiten voor bv een plasje wil ze eigenlijk niet eens.

Ook met de pups gaat het goed ,de geboorte gewichten varieeren tussen de 630 en 772 gram. Alle pups zien er goed uit ,drinken goed bij Donja , we denken dat ze allemaal zandkleurig zijn net als Donja. Over 1 twijfelen we nog een beetje , die zou rood kunnen zijn, net als zijn vader. Dat zal over paar dagen duidelijker zijn waarschijnlijk.
Donja heeft 3 reutjes en 2 teefjes om groot te brengen, een mooi aantal waar we blij mee zijn. 
nestje

pups
Zie ook facebook.com/BullmastiffDonja voor meer foto's en filmpjes

 

Interesse ? Wilt u op de hoogte gehouden worden van updates over dit nest ?
Dat kan via mail of whatsapp : Mail of whatsapp dan naar info@bullmastiff.nl of whatsapp naar 0612307014 ovv Update nestje